De merknaam en het concept zijn anders. Anders zijn is best ok, ik ben dat ook. 

Mijn halve leven heb ik in Berlijn doorgebracht, de tweede helft in Antwerpen. En ook al lijken Duits en Nederlands goed op elkaar, er zijn opmerkelijke verschillen. Ik heb het ondertussen opgegeven om de twee talen helemaal juist te spreken en vooral te schrijven, het is een imperfecte mix geworden.  Je zal het hier en daar lezen, of horen als we elkaar spreken. Het maakt me tot wie ik ben…half om half maar helemaal Meike!

Ik groeide dus op in Berlijn en daar komt mijn merknaam Kiez vandaan. Het is een typisch woord voor een stadswijk, een kleine gemeenschap in een grote stad. Berlijners noemen de buurt rond hun huis vaak mein Kiez.

 
Ik zei de fascinerende stad boordevol geschiedenis vaarwel op mijn negentiende.
Voor de liefde. Ik kwam in Antwerpen terecht en werd een jonge, enthousiaste moeder van drie. Na jaren van pampers, snotneuzen en puberkuren werd het tijd om mezelf eens deftig op de voorgrond te plaatsen. Ik kwam in de wereld van schoonheid en verzorging terecht maar nam al snel afscheid van de klassieke mani- en pedicure en focuste me op gelaatsverzorgingen. Het werd een passie.
Omdat ikzelf een uitdagende huid heb, kwam ik als vanzelf uit bij ecologische producten en natuurlijke verzorging.
Ik opende een instituut en succes volgde. Ik kon er mijn ei optimaal kwijt. Tot de liefde thuis op was, een scheiding was onafwendbaar. Ik werd fiks door elkaar geschud, tot ik Jaap leerde kennen die me weer vertrouwen gaf en me steunt om de best mogelijke versie van mezelf te worden.

Wat voor mij altijd een evidentie was, bleek in België voor velen een ecologische uitdaging. Het was pas dan dat ik besefte in wat voor een groen nest en dito stad ik was opgegroeid. Het sorteren van afval en het bewust omgaan met plastics was in Berlijn in de jaren ’80 al heel gewoon. Ik leerde er bewuster en duurzamer leven op de lagere school.

Ik combineerde een aantal jaren mijn eigen instituut met een parttime job in de fair fashion. Dat scherpte mijn ecologische bewustzijn nog meer aan. Naast natuurlijke verzorgingen en dito producten wil ik me ook graag focussen op sustainable lingerie. We kennen allemaal wel de duurzame bovenkleding, dat concept is danig ingeburgerd. Maar ik vind lingerie minstens even belangrijk én plezant!

Een niet goed zittende slip kan je dag serieus verknallen maar het juiste ondergoed kan je doen stralen!

Nu is het tijd voor KIEZ. Ik wil een alternatief bieden voor de chemische troep die mensen (soms onwetend) op hun snoet smeren en de natuur weer dichter bij de mens brengen. Terug naar de tijd van toen…met een minimum aan verspilling en maximaal resultaat. Ik wil uw kickstart zijn voor een gezonder en bewuster leven. Een eco-hub waar je met je vragen terecht kan, mag testen, een babbeltje slaan, van kleine gelukjes proeven en inspiratie opdoen voor een minimalistischer leven. In mijn instituut werk ik met de exclusieve producten van Jojobacare waar ik al sinds de start van mijn eerste zaak compleet verhangen aan ben. Een op en top Belgisch merk dat haar eigen bloemen en planten kweekt, zeer goede opleidingen geeft en een uitstekende service biedt. Een schoolvoorbeeld van de korte keten ook.

Een winkel in mijn eigen Kiez…het was een kinderdroom. Ik ben een echt klantenmens en voel goed aan wat mensen nodig hebben. Ik geloof niet in extremen of in perfectie. Als iedereen een beetje bewuster omgaat met zichzelf, de natuur en zijn omgeving, dan zou de wereld er een stuk beter aan toe zijn. Begin bij jezelf.

Welkom bij KIEZ.